Hartige spelt pannenkoek

Bij ons in huis zijn we gek op pannenkoeken. Mijn man heeft de voorkeur voor de traditionele kaaspannenkoek en de kids vinden alles lekker op een pannenkoek.

Ik zelf was op zoek naar variatie op de standaard pannenkoek. Een ander soort topping. Mijn koelkast ligt regelmatig vol met diverse groenten. Meestal maak ik een recept met de restjes die nog in de koelkast liggen. Bij deze pannenkoek was dit ook het geval. Ik had nog spinazie, een rode ui en champignons liggen.

 

Hartige pannenkoek
Hartige pannenkoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor hartige pannenkoeken:

  • 125 gram volkorenspeltmeel
  • 350 ml vocht. Ik gebruik amandelmelk of bruisend bronwater. (Bruisend bronwater maken je pannenkoeken luchtig. Echt een aanrader.)
  • 2 eieren
  • 2 handjes spinazie
  • 1/2 rode ui
  • 4 champignons
  • snuf zout
  • theelepel paprikapoeder

Hoe maak je het:

  • Meng het meel, melk/ water en eieren tot een beslag
  • Voeg zout en paprikapoeder toe
  • Snijd de champignons en de ui fijn
  • Voeg de champignons, ui en spinazie bij het beslag en roer dit door elkaar heen. De groenten moeten goed vermengd zijn met het beslag
  • Verhit in een koekenpan een lepeltje kokosolie
  • Als de kokosolie gesmolten is, schep je het beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoek gaar aan 1 kant, draai het pas om als al het beslag goed is gerezen is
  • Draai de pannenkoek om en bak de andere kant
  • Herhaal dit met het overige beslag

 

Hartige pannenkoek met spinazie, ui en champignons
Hartige pannenkoek met spinazie, ui en champignons

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *