Wortelburgers met speltbroodje

wortelburger

Een tijdje geleden vertelde een collega vol enthousiasme over haar nieuwe sapcentrifuge. Thuis maakt ze de heerlijkste sapjes voor haarzelf en voor de kids. Met de lekkerste fruit en groenten. We hebben het denk ik wel een uur over allerlei sapjes gehad. Een uur later vroegen wij ons beide af wat je nu voor recepten kan bedenken met het pulp wat overblijft. Op dat moment begon mijn inspiratie werken. Verschillende ideeën kwamen in mijn hoofd. Je kunt er crackers van maken, verwerken in brood of andere baksels zoals koekjes en cake. Maar ook groenteburgers. Dat idee heeft wel een aantal weken in mijn hoofd gezeten. Welke groenten zal ik hiervoor gebruiken, welke kruiden, hoe zorg ik ervoor dat het mooie bindende burgers worden. Mijn hoofd bleef maar inspiratie krijgen. Het is gelukt! Het zijn vegetarische, glutenvrije en lactosevrije en paleo-proof burgers geworden. En ik vond ze ook nog heerlijk. Weer eens wat anders dan vlees.

Wat heb je ervoor nodig:

  • Wortelpulp. Heb je geen sapcentrifuger gebruik dan 3 geraspte winterwortelen
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels amandelmeel, dit ter vervanging van paneermeel
  • snuf zout en peper

Hoe maak je het:

  • Snijd de peterselie fijn
  • Doe de wortel en peterselie in een kom
  • Meng dit samen met een ei, zout en peper. Kneed dit samen
  • Voeg de amandelmeel toe en kneed tot mooie platte burgers
  • Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de burger mooi goudbruin

Ik heb ze genuttigd op een speltbroodje, je kunt ze natuurlijk ook als vleesvervanger eten bij je avondmaaltijd.

Enjoy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *