Kip Kerrie met zilvervliesrijst

Vroeger maakte ik wekelijks kip kerrie. Met zo’n zakje uit de supermarkt. Op een dag las ik het etiket van het zakje. Er zaten ingredienten in waarmee ik niet bekend was. Wat doet suiker in kerrie saus? En wat is weipoeder en weer die bekende E 621. Wat een smaakversterker is met niet zo leuke bijwerkingen zoals migrane, impotentie, agressie en zelfs schizofrenie. Leuk stofje dat er voor zorgt dat we er meer van gaan eten. Vermijden dus!

Gelukkig zit in mijn kerriesaus kerrie, boullion, bloem en kokosolie. Weinig poespas maar wel veel smaak.

Wat heb je nodig:

  • Kip
  • Zilvervliesrijst
  • evt rozijnen en brocollie

Voor de saus:

  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram speltbloem
  • 800 ml boullion
  • 2 theelepels kerrie

Hoe maak je het:

  • Snijd de kip in stukjes en bak deze in een braadpan mooi bruin
  • Kook de rijst volgens de beschrijving op het pak
  • Kook 800 ml water in de waterkoker of in ketel/pan, vermeng dit in een maatbeker met 2 tabletten bouillion
  • Smelt de kokosolie in een pannetje
  • Voeg de bloem toe en laat dit binden
  • Je hebt nu een roux
  • Voeg beetje bij beetje de boullion toe en roer tot een egale massa. Blijf roeren tot je mooie gebonden saus hebt
  • Voeg de kerriepoeder toe, proef even. Bepaal zelf hoe je de saus lekker vind.
  • Als de saus klaar is voeg je deze bij de kip en roer door elkaar
  • Serveer met de rijst.

Deze keer heb ik rozijnen en broccoli toegevoegd, lekker!

Enjoy!kipkerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *