Gevulde paprika’s uit de oven

De maand december is in volle gang. We hebben de Sint weer uitgezwaaid en verwelkomen de kerstperiode. Deze gezellige periode gaat helaas ook gepaard met de nodige lekkers. We gooien de remmen vaak los en beloven ons zelf om per 1 januari weer hard ons best te doen.  Het kan ook anders. Tussen de feestdagen kunnen je ook gezond en lekker eten. Dan hoef je in januari niet zo hard je best te doen en kun je met een gerust hart tijdens de feestdagen genieten van het lekkers.

Deze keer heb ik een lunch gemaakt die bijna koolhydraat arm is, vetarm en vitamines bevatten. Ik heb paprika’s gevuld met een eiermengsel en daarbij een uitje en champignons gedaan. Deze lunch vult goed is ook uitermate geschikt voor na het sporten.gevuldepaprika2

Wat heb je nodig voor deze gevulde paprika’s:

  • 2 paprika’s
  • 2 eieren
  • een klein uitje
  • 3 champignons
  • 1 theelepel tuinkruiden

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Klop de eieren en voeg daarbij de tuinkruiden. Andere kruiden kunnen natuurlijk ook. Varieer volop!
  • Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes
  • Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
  • Zorg ervoor dat paprika’s kunnen blijven staan in een ovenschaal
  • Vul de paprika’s met de ui, champignons en het eiermengsel
  • Bak de paprika’s in ongeveer 15 minuten gaar. De paprika’s zijn gaat als het eiermengsel is gestold

Enjoy!

gevuldepaprika1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *