Crackers van amandelmeel

Iedereen kent ze wel en ik denk dat er veel Nederlanders zijn die deze broodaccessoire dagelijks eten. Ik heb het natuurlijk over de cracker. Het bekende broertje van de boterham. Ik zelf ben ook gek op de cracker.

In mijn zoektocht naar gezonde voeding kwam ik erachter dat onze bekende vriend veelal ongezonde ingrediënten bevat. Naast suiker en e-nummers bevat de cracker ook veel toegevoegd zout. Gelukkig verkopen ze in de supermarkt ook suikervrije en e-nummer vrije crackers, maar heb je een keer een vrije middag dan kun je ook een poging doen om ze zelf te maken. Moeilijk is het helemaal niet. De cracker die ik gemaakt heb bestaat maar uit 3 ingrediënten. Ja je leest het goed, 3 ingrediënten.

Wat heb je nodig:

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • snuf zeezout

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Meng het ei met de amandelmeel in een kom tot je een mooie bal hebt
  • Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje, leg de bal hierop
  • Leg een ander bakpapiertje erop en rol met een deegroller tot een platte plak
  • Haal het papier eraf en snijd met een mes tot rechte plakken
  • Bak de crackers af in 15 minuten
  • Laat ze afkoelen voor je ze op eet

De crackers kunnen altijd extra ingrediënten hebben. Probeer eens met verse kruiden zoals rozemarijn of oregano/ basilicum voor een Italiaans tintje. Alles kan.

Enjoy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *