Bosbessen speltkoekjes

Een aantal weken geleden probeerde ik rawbars te maken. Dat zijn rauwe repen gemaakt van noten en fruit. Helaas waren de repen niet gelukt. De repen waren te zacht waardoor ze niet aan elkaar bleven plakken. Erg jammer want de smaak was wel erg lekker. Ik vond het zonde om ze weg te gooien en daarom heb ik er koekjes van gebakken. Lekkere healthy koekjes. Gezoet door dadels en bosbessen.

Wat heb je ervoor nodig:

  • 3 grote Mejouldadels
  • 30 gram noten, walnoten, amandelen of paranoten. Je kunt alle soorten noten gebruiken die je wilt
  • 2 handjes bosbessen
  • 100 gram speltmeel. Wil je ze glutenvrij maken, dan kun je amandelmeel gebruiken

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven op 165 graden
  • Stop de dadels en noten in de keukenmachine en maal tot een mooie pasta
  • Voeg hierbij de bosbessen en het meel en kneed tot een deeg
  • Bekleed een bakplaat en leg met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier
  • Druk de koekjes aan met je vingers zodat ze plat worden
  • Bak de koekjes in 15 min gaar
  • Na het bakken laat je ze buiten de oven rusten zodat harden

Enjoy!

bosbessenspeltkoekjes1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *