Aardbeien scones

Met de Pasen in het voor uitzicht word je verleid om meer te eten dan eigenlijk nodig is. De supermarkten maken zo voor de feestdagen veelvuldig gebruik om ons een excuus te geven om alleen maar meer te eten dan nodig is. Wel jammer want de essentie van deze dagen is niet de goedgevulde magen van de mens…

De woorden ambachtelijk en authentiek vliegen om je oren. In mijn oren klinkt dat als klare koek….. Ik vind gezond koken en zelf maken meer ambachtelijk en authentiek dan ooit. Dus vandaar dit recept.

Ik snap dat je met de feestdagen iets lekkers op tafel wilt zetten en waarom dan ook niet iets wat je lichaam werkelijk voed dan vult. Bijvoorbeeld met deze scones. Een gezondere versie doordat ik geen geraffineerde suikers heb gebruikt, zuivelvrij en ook nog eens gemaakt van spelt, die ook lief is voor je buik. Spelt wordt namelijk beter verteerd door je darmen dan tarwe.

Wat heb je nodig voor 10 scones:

  • 250 gram speltbloem
  • 10 gram wijnsteenbakpoeder
  • 50 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 75 ml amandelmelk, je kunt ook andere zuivelvervangers gebruiken of bruisend water
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram verse aardbeien of 2 flinke eetlepels natuurlijk gezoete aardbeienjam

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Meng in een kom de bloem met bakpoeder, kokosolie en het ei. Roer dit door elkaar
  • Prak de aardbeien, als je verse gebruikt. Anders gebruik je jam en voeg dit in de kom
  • Voeg de melk erbij
  • Kneed tot een samenhangend deeg. Probeer de kokosolie fijn te kneden. Er zullen stukjes in het deeg blijven. Dit is geen probleem. Dit smelt in de oven
  • Bekleed een bakplaat met papier en leg hier 10 bolletjes op
  • Bak de scones in 15 minuten gaar

Wil je er een soort slagroom bij…. Dan kun je een blikje kokosmelk in de koelkast zetten. De melk verdikt en lijkt op room. Klop dit met een zoetje iets dikker en het is net slagroom

Enjoy you’re scones!

scones 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *