Plaatkoek met bosvruchten

Inspiratie. Mooi woord he. Ik word altijd blij van dit woord omdat het woord een rode draad vormt in mijn bestaan. Waar ik loop, wat ik lees of kijk ik doe inspiratie op. De meeste inspiratie doe ik op tijdens de afleveringen van Heel Holland Bakt maar ook door te neuzen op Pinterest. Daar haal ik nog de meeste inspiratie vandaan. Zo ook dit recept. Het orgineel is van Laura’s Bakery en vond ik op Pinterest. Ik heb het recept aangepast en er een gezondere vorm van gemaakt. In plaats van bloem, heb ik volkoren meel gebruikt en de suiker heb ik vervangen door honing.

SONY DSC

Wat heb je nodig:

 • 300 g kokoslie of 350 g boter
 • 500 g volkoren speltmeel
 • 4 el honing
 • 300 g natuurlijk gezoete bosvruchtenjam

Hoe maak je het:

 • Vervarm de oven op 160 graden
 • Doe de kokosolie of boter samen met het meel en de honing in een kom
 • Kneed tot een rommelige deegbal. Hoeft geen goed gekneede bal te zijn
 • Vet een vierkant bakblik in met boter of olie, leg een bakpapiertje op de bodem
 • Verdeel het deeg in 2 ballen
 • Druk 1 bal plat op de bodem van het bakblik
 • Pak de jam en smeer deze uit op de deeglaag
 • Pak de andere deegbal en verfrommel deze boven de jamlaag
 • Bak de koek in 20 min en laat hem daarna nog even nagaren op het aanrecht

Houd je niet van bosvruchten dan kun je gemakkelijk deze vervangen voor een andere smaak. Geen jam? Dan kun je ook vers fruit pureren en er tussen doen.

Enjoy!

SONY DSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *