Bananen noten koekjes

It’s cookie time! Yes weer een recept bedacht voor koekjes.

Dit recept heb ik bedacht omdat ik toevallig nog 2 rijpe bananen had liggen. Rijpe bananen zijn een goede zoetmaker in verschillende baksels. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter de smaak. Vaak laat ik een paar bananen wat apart liggen zodat ik deze kan gebruiken in mijn bakrecepten. Wist je dat rijpe bananen ook een bron van kalium zijn? Weer mooi meegenomen.

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

Maar goed, nu het receptje,  wat heb je nodig:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram havermout
  • 30 gram noten
  • 70 gram geurloze kokosolie of 100 gram boter
  • 50 gram honing
  • 2 theelepel bakpoeder
  • een keukenmachine

 

 

Hoe maak je het:

  • verwarm de oven op 160 graden
  • smet de olie in een pannetje
  • stop de bananen, het meel, de havermout, noten, honing en bakpoeder in de kom van de keukenmachine
  • zet de machine aan en maal tot een rommelig deeg, de noten hoeven niet geheel gemalen te zijn
  • bekleed een bakplaat met een bakpapiertje
  • schep met een ijsschep, kleine hoopjes op de bakplaat
  • druk de hoopjes plat met je vingers of met de achterkant van een lepel
  • deeg kan een beetje plakkerig zijn
  • bak de koekjes in 15 minuten
  • haal de koekjes uit de oven en laat ze nog even rusten op het aanrecht

Heerlijk als tussendoortje maar je kunt ze ook als ontbijtje eten. Dat kan doordat er ook havermout in zit en alleen maar natuurlijke suikers. Voor zo’n koekje kom je stralend je bed uit toch :)

SONY DSC

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *