Volg je een koolhydraatarm dieet of ben je van plan om dat dieet te volgen? Het is altijd handig als je toegang hebt tot koolhydraatarme recepten. Het is namelijk een andere manier van eten dan je gewend bent. Dat maakt het ook lastig om zelf je eigen creativiteit de vrije loop te laten en recepten samen te stellen. Bovendien kost dat veel van je tijd en die is natuurlijk ook te besteden aan het klaarmaken van recepten die al bedacht zijn. Daarom volgen hier 3 koolhydraatarme recepten op een rij. Bekijk ook deze tien recepten voor nog meer inspiratie.
Franse eiwrap met lekkers
Deze Franse eiwrap met lekkere inhoud is een van de heerlijke koolhydraatarme recepten die je zeker eens moet proberen. Het is een rijk gevulde maaltijd en dus perfect om in de avond te eten als diner.
Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- Provençaalse roerbakmix 800 gram
- 3 theelepels Provençaalse kruiden
- Linzen in blik 800 gram
- Verse dragon 7,5 gram
- Gruyère 100 gram
- 6 eieren
- 100 ml melk
- Peper
Snijd de knoflook fijn en verhit 2 eetlepels olie in de pan. Bak de knoflook samen met de roerbakmix en de kruiden gedurende vijf minuten op middelhoog vuur. De linzen spoel je ondertussen af in een vergiet om daarna twee minuten mee te bakken. Voeg wat peper toe voor de smaak. Snijd het beetje dragon fijn en ras de Gruyère. Daarna klop je de eieren los met de 100 ml melk. Voeg de dragon toe en de helft van de kaas. Naar smaak doe je er een beetje peper bij. Verhit een halve eetlepel olie in de pan om een eerste omelet te bakken. Keer om als het ei is gestold. Daarna bak je de volgende omelet en houd de eerste omelet warm op een bord. Zijn alle omeletten gebakken dan verdeel je de groentemix erover en vouw je de omelet dubbel. De rest van de Gruyère strooi je erover.
Bloemkoolrijst met Mexicaans tintje
Koolhydraatarme recepten hebben vaak een internationaal tintje, zoals ook het recept met bloemkoolrijst. Dit recept maak je met een vleugje uit de Mexicaanse keuken en dat is verrassend lekker, maar ook voedzaam.
Ingrediënten:
- Bloemkoolrijst 400 gram
- Blikje maïs
- Blikje kidneybonen
- Paprika
- Bosui
- 3 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
- Eetlepel limoensap
- Eetlepel olie
- 125 ml soja yoghurt
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui om deze daaraan in een pan aan te fruiten met een eetlepel olie. Snijd de paprika daarna in kleine stukjes en doe deze erbij in de pan. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe om even mee te bakken. Na een paar minuten roer je de Mexicaanse kruiden erdoor, bijvoorbeeld tacokruiden. De maïs uit laten lekken net als de kidneybonen om deze daarna toe te voegen en te mengen. Vervolgens snijd je de tomaten in kleine blokjes, waarbij je het vocht laat weglopen. Schep de tomatenstukjes door de inhoud in de pan en voeg een eetlepel limoensap toe. Snipper tot slot de bosui en schep daar de helft van door de pan. De rest gebruik je om het gerecht mee te garneren en de soja yoghurt serveer je erbij.
Gevulde courgette
Courgette is ideaal om te gebruiken in verschillende koolhydraatarme recepten. Bijvoorbeeld om in blokjes te snijden en als extra vulling te gebruiken. Of om als basis voor een hoofdgerecht te dienen, zoals in dit recept van gevulde courgette.
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- Gehakt 300 gram
- Tomatensaus 200 ml
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 uitje
- Bakje champignons
- Halve bol mozzarella
- Basilicum (vers of uit potje)
- Theelepel Italiaanse kruiden
- Eetlepel olie
- Peper en zout
Verwarm voordat je begint eerst de oven voor op een stand van 200 graden. De courgettes snijd je over de lengte doormidden. Pak een lepeltje om het vruchtvlees te verwijderen en bewaar dat. De vier halve courgettes leg je op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrijk de bovenzijde met een beetje olie en voeg peper en zout naar smaak toe. Nu zet je de courgettes gedurende tien minuten in de oven. Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in de pan waar je wat olie in hebt gedaan. Daarna bak je het gehakt in dezelfde pan rul en doe je de Italiaanse kruiden erbij. Je kan de champignons die je eerst in plakjes snijdt ook toevoegen. Snijd de tomaat eveneens in stukjes en voeg deze erbij om tot slot de tomatensaus toe te voegen. Pak wat verse basilicumblaadjes om deze in stukjes erbij te doen of gebruik basilicum uit een potje. Daarna neem je de mozzarella en scheur je deze in stukken. Neem de courgette uit de oven en vul deze met de inhoud van de pan. Verdeel daarna de stukjes mozzarella erover en bak de courgettes in de oven nog vijftien minuten af.