iamfoodie.nl
  • Home
  • Recepten
    • Gezonde recepten
      • Airfryer recepten
      • Gezonde tussendoortjes
      • Glutenvrije recepten
      • Salades
      • Vegetarische recepten
    • Seizoensrecepten
      • Barbecue recepten
      • Kerst recepten
      • Paasrecepten
      • Sinterklaas recepten
    • Lekkere recepten
      • Bij de koffie
      • Taarten & Cakes
      • Koekjes en kleine lekkernijen
      • Bij de borrel
    • Hoofdgerechten
      • Hartige Taart & Quiches
      • Hoofdgerechten met vis
      • Hoofdgerechten met vlees
    • Bijgerechten
      • Brood & Pizza
      • Sauzen, Dips & Dressings
    • Voorgerechten
      • Soepen
    • Lunch
    • Nagerechten
    • Ontbijt
    • Pasta recepten
  • Hotspots
  • Adverteren
  • Contact
Social Links
Facebook 18K Likes
Pinterest 1K Followers
  • Over iamfoodie
  • Adverteren
  • Contact
18K Likes
1K Followers
Adverteren
iamfoodie.nl
iamfoodie.nl
  • Home
  • Recepten
    • Gezonde recepten
      • Airfryer recepten
      • Gezonde tussendoortjes
      • Glutenvrije recepten
      • Salades
      • Vegetarische recepten
    • Seizoensrecepten
      • Barbecue recepten
      • Kerst recepten
      • Paasrecepten
      • Sinterklaas recepten
    • Lekkere recepten
      • Bij de koffie
      • Taarten & Cakes
      • Koekjes en kleine lekkernijen
      • Bij de borrel
    • Hoofdgerechten
      • Hartige Taart & Quiches
      • Hoofdgerechten met vis
      • Hoofdgerechten met vlees
    • Bijgerechten
      • Brood & Pizza
      • Sauzen, Dips & Dressings
    • Voorgerechten
      • Soepen
    • Lunch
    • Nagerechten
    • Ontbijt
    • Pasta recepten
  • Hotspots
  • Adverteren
  • Contact
18K
1K
Gegrilde aubergine
  • Gezonde recepten
  • Glutenvrije recepten
  • Hoofdgerechten

3 koolhydraatarme recepten op een rijtje

  • 24 november 2020
  • Lisa
Total
0
Shares
0
0
0

 

Volg je een koolhydraatarm dieet of ben je van plan om dat dieet te volgen? Het is altijd handig als je toegang hebt tot koolhydraatarme recepten. Het is namelijk een andere manier van eten dan je gewend bent. Dat maakt het ook lastig om zelf je eigen creativiteit de vrije loop te laten en recepten samen te stellen. Bovendien kost dat veel van je tijd en die is natuurlijk ook te besteden aan het klaarmaken van recepten die al bedacht zijn. Daarom volgen hier 3 koolhydraatarme recepten op een rij. Bekijk ook deze tien recepten voor nog meer inspiratie.

 

  1. Franse eiwrap met lekkers

Deze Franse eiwrap met lekkere inhoud is een van de heerlijke koolhydraatarme recepten die je zeker eens moet proberen. Het is een rijk gevulde maaltijd en dus perfect om in de avond te eten als diner.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Provençaalse roerbakmix 800 gram
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • Linzen in blik 800 gram
  • Verse dragon 7,5 gram
  • Gruyère 100 gram
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • Peper

Snijd de knoflook fijn en verhit 2 eetlepels olie in de pan. Bak de knoflook samen met de roerbakmix en de kruiden gedurende vijf minuten op middelhoog vuur. De linzen spoel je ondertussen af in een vergiet om daarna twee minuten mee te bakken. Voeg wat peper toe voor de smaak. Snijd het beetje dragon fijn en ras de Gruyère. Daarna klop je de eieren los met de 100 ml melk. Voeg de dragon toe en de helft van de kaas. Naar smaak doe je er een beetje peper bij. Verhit een halve eetlepel olie in de pan om een eerste omelet te bakken. Keer om als het ei is gestold. Daarna bak je de volgende omelet en houd de eerste omelet warm op een bord. Zijn alle omeletten gebakken dan verdeel je de groentemix erover en vouw je de omelet dubbel. De rest van de Gruyère strooi je erover.

  1. Bloemkoolrijst met Mexicaans tintje

Koolhydraatarme recepten hebben vaak een internationaal tintje, zoals ook het recept met bloemkoolrijst. Dit recept maak je met een vleugje uit de Mexicaanse keuken en dat is verrassend lekker, maar ook voedzaam.

Ingrediënten:

  • Bloemkoolrijst 400 gram
  • Blikje maïs
  • Blikje kidneybonen
  • Paprika
  • Bosui
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
  • Eetlepel limoensap
  • Eetlepel olie
  • 125 ml soja yoghurt

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui om deze daaraan in een pan aan te fruiten met een eetlepel olie. Snijd de paprika daarna in kleine stukjes en doe deze erbij in de pan. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe om even mee te bakken. Na een paar minuten roer je de Mexicaanse kruiden erdoor, bijvoorbeeld tacokruiden. De maïs uit laten lekken net als de kidneybonen om deze daarna toe te voegen en te mengen. Vervolgens snijd je de tomaten in kleine blokjes, waarbij je het vocht laat weglopen. Schep de tomatenstukjes door de inhoud in de pan en voeg een eetlepel limoensap toe. Snipper tot slot de bosui en schep daar de helft van door de pan. De rest gebruik je om het gerecht mee te garneren en de soja yoghurt serveer je erbij.

  1. Gevulde courgette

Courgette is ideaal om te gebruiken in verschillende koolhydraatarme recepten. Bijvoorbeeld om in blokjes te snijden en als extra vulling te gebruiken. Of om als basis voor een hoofdgerecht te dienen, zoals in dit recept van gevulde courgette.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • Gehakt 300 gram
  • Tomatensaus 200 ml
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 uitje
  • Bakje champignons
  • Halve bol mozzarella
  • Basilicum (vers of uit potje)
  • Theelepel Italiaanse kruiden
  • Eetlepel olie
  • Peper en zout

Verwarm voordat je begint eerst de oven voor op een stand van 200 graden. De courgettes snijd je over de lengte doormidden. Pak een lepeltje om het vruchtvlees te verwijderen en bewaar dat. De vier halve courgettes leg je op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrijk de bovenzijde met een beetje olie en voeg peper en zout naar smaak toe. Nu zet je de courgettes gedurende tien minuten in de oven. Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in de pan waar je wat olie in hebt gedaan. Daarna bak je het gehakt in dezelfde pan rul en doe je de Italiaanse kruiden erbij. Je kan de champignons die je eerst in plakjes snijdt ook toevoegen. Snijd de tomaat eveneens in stukjes en voeg deze erbij om tot slot de tomatensaus toe te voegen. Pak wat verse basilicumblaadjes om deze in stukjes erbij te doen of gebruik basilicum uit een potje. Daarna neem je de mozzarella en scheur je deze in stukken. Neem de courgette uit de oven en vul deze met de inhoud van de pan. Verdeel daarna de stukjes mozzarella erover en bak de courgettes in de oven nog vijftien minuten af.

 

987 keer bekeken
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Vorige
  • Recepten
  • Tapas

CBD olie in recepten verwerken

  • 28 oktober 2020
  • Lisa
Bekijken
Volgende
  • Gezonde recepten
  • Gezonde tussendoortjes

Antwoord op de vraag: Waarom is gezonde voeding belangrijk?

  • 3 december 2020
  • Lisa
Bekijken
Dit vind je misschien ook leuk
Bekijken
    • Gezonde recepten
    • Gezonde tussendoortjes

    Antwoord op de vraag: Waarom is gezonde voeding belangrijk?

    • Lisa
    • 3 december 2020

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




    Volg ons online!

    Iamfoodie – Lekkere recepten

    Recente recepten
    • Vis
      • Recepten
      5 goede manieren om vis klaar te maken
      • 9 november 2022
      • Recepten
      Een rondreis door frankrijk
      • 9 februari 2022
      • Recepten
      Handige bakjes voor gebruik in de keuken
      • 18 januari 2022
    • stella fiets
      • Recepten
      De mooiste fietsroute voor foodies
      • 13 januari 2022

    Lekkere recepten ontvangen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Over iamfoodie

    Op zoek naar de lekkerste recepten of wil je iets maken voor een speciale gelegenheid? Op iamfoodie.nl vind je altijd wat je zoekt!

    iamfoodie.nl bevat ook koolhydraatarme recepten

    Recente recepten
    • Vis
      • Recepten
      5 goede manieren om vis klaar te maken
      • 9 november 2022
      • Recepten
      Een rondreis door frankrijk
      • 9 februari 2022
    Informatief

    Adverteren
    Contact
    Over iamfoodie
    Privacyverklaring
    Cookies

    iamfoodie.nl
    • Over iamfoodie
    • Adverteren
    • Contact
    Foodblog met lekkere recepten!

    Vul een zoekwoord in en druk op enter.

    Onze website gebruikt cookies, als je deze website blijft gebruiken ga je daarmee akkoord. Akkoord Cookies bekijken
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
    Noodzakelijk Altijd ingeschakeld

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Niet-noodzakelijke

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.