Je hoort waarschijnlijk vaker dat we meer vis zouden moeten eten. Vis bevat immers gezonde voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren. Dit zijn vijf manieren om vis klaar te maken:
1. Grillen
Vis leent zich erg goed voor de grill en barbecue. Gebruik een professionele grillplaat voor het beste resultaat. Voor de barbecue marineer je de vis het beste een milde marinade, laat je de huid om de vis zitten en pak je de vis in in aluminiumfolie.
2. Bakken
Bakken in kokosolie is ook een prima manier om verse vis te bereiden. Hoewel baktijden en -temperaturen kunnen variëren per soort vis, is de meeste vis in minder dan tien minuten gaar is. Dat maakt vis geweldig voor drukke avonden waarop je niet meer tijd in de keuken wilt doorbrengen dan nodig is. Een lekker recept is farro met zalm en tahinsaus.
3. In de oven
Vis kun je prima klaarmaken in de oven. Een goede vuistregel is om de vis voor elke halve centimeter dikte ongeveer vijf minuten te bakken. Zorg ervoor dat bevroren vis eerst ontdooid is voordat je hem in de oven doet. Verpak de vis in folie voor een heerlijke smaak.
4. Stomen
Stomen zorgt ervoor dat de vis zijn smaak behoudt. Bovendien is het een snelle methode om vis te bereiden. Elke witvlezige vis is geschikt om te stomen, maar je hebt wel een vers en heel exemplaar nodig. Dat betekent dat je even langs de visboer moet. Gebruik geen bevroren vis, want dat werkt niet.
5. Roken
Wist je dat je vis kunt roken in je eigen oven? De truc zit hem in de voorbereiding. Vis roken werkt het best met vis die gezouten is in een zoutmengsel en daarna is afgespoeld en gedroogd. Door een bak met houtsnippers op de bodem van de oven te plaatsen krijg je een soortgelijk effect als een rookoven. Je hebt wel houtsnippers nodig die bedoeld zijn voor gebruik in een rookoven.