De feestmaand december is weer voorbij en dat is altijd even wennen. Gezellige etentjes met vrienden en familie zijn vaak het hoogtepunt van deze dagen. Januari is ook altijd weer even wennen wat betreft eten: geen kalkoen of beenham meer. Betekent dit dan ook dat er geen speciaal eten meer op tafel komt? Er zijn verschillende manieren hoe je een alledaagse maaltijd toch extra speciaal kan maken met dagelijks vlees van goede kwaliteit. En dit hoeft dan ook niet elke dag. Door een aantal dagen in de week écht goed vlees te kiezen, maak je de ‘gewone’ maaltijd weer speciaal.
Een goede steak is altijd goed
Een manier om je alledaagse maaltijd nét even wat specialer te maken is om een heerlijke steak te bereiden. Zo kun je bij een goede slager ribe-eye kopen: https://butchery.nl/steaks-roasts/ribeye.html. Dit rundvlees heeft erg veel smaak en is lekker mals. Je kunt een rib-eye met kwaliteit herkennen aan de graad van marmering. Dit betekent hoe het vet tussen de spier verdeeld is. Daarnaast kun je kiezen voor speciale rassen rund. Denk aan Black Angus, Wagyu of Hereford. De smaken verschillen per ras. Het is dus zeker een aanrader om verschillende soorten rib-eye te proberen om jouw favoriet te ontdekken.
Naast rib-eye kun je ook nog kiezen voor andere steaks die je maaltijd specialer kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de bavette. Deze steak wordt steeds vaker gekocht door barbecue liefhebbers. Niet zo gek, want dit rundvlees zit vol van smaak zodat je met een minimale inspanning een maximale smaakbeleving krijgt.
Paar keer vlees in de week
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en voor het milieu. Nederland gaat steeds bewuster om met vlees en kiest ervoor om vleesloze dagen in te plannen. Meatless Monday is niet voor niets zo populair. Toch draagt vlees kan bij aan een gezond voedingspatroon, als het maar in de juiste hoeveelheden is. In vlees zit veel eiwit, ijzer en B-vitamines. En dat is allemaal goed voor de gezondheid. Een goede oplossing is daarom om niet elke dag vlees te eten.
Minder vlees eten draagt bij aan een beter milieu. De vleesbranche heeft een groot aandeel in de uitstoot van broeikasgassen. Op de dagen dat er wel vlees gegeten wordt, kun je er daarom beter voor kiezen om vlees te kopen van goede kwaliteit. Zo ben je goed bezig voor het milieu en je gezondheid, maar kun je toch genieten van dat extra lekkere stukje vlees. Zo maak je het eten van vlees ook nog eens specialer.