Vraag aan honderd willekeurige voorbijgangers wat ze beschouwen als leuke en gezellige maaltijd voor thuis en de kans is groot dat gourmetten en barbecueën hoog scoren. Je zou kunnen stellen dat deze twee opties allebei hetzelfde gevoel bij ons oproepen. Het is allemaal net even anders dan anders, doordat we zelf ons eten bereiden, in plaats van dit centraal door één persoon in de keuken te laten regelen. Het heeft daardoor iets knus en sfeervols gekregen. Wie zich niet te veel werk op de hals wil halen, regelt voor de gourmet vlees van a-z en krijgt alles netjes op de gewenste dag en tijd bezorgd. Deze optie is er natuurlijk ook voor de barbecue. Maar wat eten we eigenlijk zoal?
Veel variatie in salades
De mooie dagen met hoge temperaturen komen eraan, dus er is weer volop de gelegenheid om te gaan barbecueën. Denk daarbij vooral niet alleen aan vlees of vis, want ook voor de vegetarische eters onder ons zijn de mogelijkheden bijzonder groot. Bovendien is een barbecue niet compleet zonder een paar mooie salades op tafel. Wanneer je kiest voor een barbecue van az heb je ook daarin bijzonder veel keus. Er is zelfs een speciaal saladepakket met vijf heerlijke salades in combinatie met vers fruit.
Luxe feestje voor iedereen
Een barbecue kun je zo uitgebreid maken als je wilt. De laatste jaren lijkt er een trend te zijn naar een wat luxere uitstraling. Niet alleen een hamburger, stokje saté of worstje, maar juist de wat mooiere stukken vlees, fijne marinades en luxe broodjes erbij. De uitstraling van het geheel is van belang. Door het steeds groter wordende aanbod op het gebied van vleesvervangers, zoals vegetarische hamburgers en de Tex Mexburger, die bonen als belangrijkste ingrediënt heeft, kun je prima voor de dag komen.
Creatief met kip
Kipfilet is al jaren een succesnummer op menig barbecuefeestje. Een mooie variant waarmee je zeker succes zult oogsten bij je gasten is het volgende. Snijd inkepingen in de kipfilet, ongeveer om de twee centimeter. De inkepingen moeten zo diep zijn dat er nog ongeveer een centimeter resteert voordat het mes de gehele kipfilet doorsnijdt. Strooi nu eerst een kruidenmix naar keuze op de kipfilet en steek in elke inkeping een dun gesneden reepje rode paprika, gele paprika en rode ui. Bestrooi de kipfilet tenslotte met wat geraspte kaas en leg het geheel vervolgens voorzichtig op de barbecue.