Falafel is gemaakt van kikkererwten. Officieel gedroogde kikkererwten, voor vandaag heb ik het gemaakt met kikkererwten uit blik. Want dat is toch een stuk sneller! Doe de falafel op een wrap met een beetje geitenkaas en rucola en eventueel wat cocktailsaus en ja hoor, klaar is je heerlijke lunch. Falafel kan je ook makkelijk eten als je wat gezonder wil eten, je kan het dan op een volkoren wrap eten of je eet het met groenten. Kikkererwten bevatten veel eiwitten en vezels, dubbel genieten dus!
Ingrediënten:
400 gram kikkerwten uit blik
4 eetlepels bloem of iets meer
1 theelepel bakpoeder
3 theelepels Marokkaanse kruiden
2 eetlepels citroensap
flinke snuf chilipeper
1 uitje
2 tenen knoflook
zout
olie (zonnebloemolie, olijfolie oid)
Hoe maak je het?
Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze een klein beetje droog met keukenpapier. Pers de teentjes knoflook en snijd het uitje. Vermaal de kikkererwten met een keukenmachine of prak ze met een vork. Vermeng de kikkererwten met het uitje en de knoflook. Voeg ook de kruiden, het bakpoeder, het bloem, het citroensap en wat zout toe.
Maak platte balletjes van het beslag. Bak deze balletjes voor ongeveer 2,5 minuut per kant in een flinke laag olie. Eventueel kunnen de balletjes ook in de oven:) Eet smakelijk!